!Deze website is nog in ontwikkeling!

Hauptwerk in de praktijk: een praktische gids

hauptwerkboek 'Een zeer belangrijk boekwerk dat iedere Hauptwerk gebruiker zou moeten hebben'

- Dit boek is géén vertaling van de Engelstalige Hauptwerk handleiding maar het beschrijft het gebruik van Hauptwerk vanuit een praktisch oogpunt -

Sinds december 2017 is er een Nederlandstalig boek over Hauptwerk op de markt, geschreven door Evert-Jan van der Leij. In dit boek worden de eigenschappen van Hauptwerk behandeld en de componenten, die nodig zijn voor een thuisopstelling.
Het is geen computerboek, dus geen installatie van Windows, drivers, enz. maar wel een hoofdstuk over de optimalisatie van een Windows PC t.b.v. probleemloos werken met Hauptwerk. Vervolgens komen het installeren en configureren van het programma Hauptwerk en de sample sets / orgels aan bod. Er wordt ruime aandacht geschonken aan het inrichten en afregelen van Hauptwerk.
Daarna worden zaken beschreven over het werken met Hauptwerk met o.a. hoe worden de 6 beschikbare registratie hulpmiddelen gebruikt, de verschillende soorten koppels, hoe kan de stemming en toonhoogte worden aangepast, hoe kan er een backup van de sample sets en orgels gemaakt worden. Ook geeft het aandacht aan veel voorkomende problemen en de oplossing daarvan. Eén hoofdstuk is gewijd aan de oplossing van het probleem als de sample set meer klavieren heeft dan het eigen orgel heeft: hoe kun je zo'n orgel flexibel bespelen.
In het boek staan procedures voor het maken van audio opnames en de bewerking hiervan ten behoeve van een MP3 en/of een audio CD. Ook het corrigeren van de thuisakoestiek en de luidspreker opstelling worden behandeld.
Kortom: met dit boek is er een uitstekende Nederlandstalige gids voor het gebruik van Hauptwerk op de markt gekomen. Een aanrader voor starters maar het boek bevat ook veel nuttige informatie voor gevorderden!

Om dit boek optimaal te kunnen gebruiken wordt het niet als een PDF bestand verspreid maar op papier. Bladeren in de papieren versie is gemakkelijker, je kunt er notities in zetten, memo stickers plakken en het naast je op de orgelbank neerleggen als Hauptwerk bijv. geconfigureerd wordt. Het boek heeft 214 blz. en is in A4 formaat, full color, op stevig MC papier gedrukt, niet met gelijmde rug maar in een praktische ringband dus het blijft open liggen. Achterin staat een uitgebreide index waarin ook nagenoeg alle Engelstalige schermteksten genoteerd zijn: 5 1/4 blz met 2 kolommen.

Bestellen:

Het boek kan besteld worden door een email met je NAW gegevens te sturen aan e-mail:hauptwerkboek@telfort.nl
Het boek kost € 28,50 en de verpakkings- en verzendkosten bedragen € 5,30 voor een adres in Nederland (tarief PostNL 2018).
Voor België zijn de verpakkings- en verzendkosten € 10,80.